Založit webové stránky nebo eShop

Prezentační listina jezdců‚koní

ZÁVOD KONÍ KAŽDOROČNĚ POMÁHÁ HANDICAPOVANÝM

O víkendu 15.-16.7. proběhl v jezdeckém areálu Třeština Háj na Mohelnicku již sedmý ročník charitativního sportovního hobby závodu, jenž pro soutěžící a diváky připravil jezdecký klub Moneriko v čele se zastupující Petrou Přidalovou a ředitelkou závodů Lindou Doleželovou. Pohár do hlavní finální soutěže věnoval hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, který akci udělil také záštitu. Absolutní vítězce v hlavní soutěži do 110cm Lence Vachutkové předal pohár osobně zástupce hejtmana Ing. Milan Klimeš.

Diváci měly možnost i letos sledovat širokou škálu jezdeckých disciplín od drezurních soutěží až po skokové soutěže, dále byl k dispozici doprovodný program parkur se psy a canicross, do kterého se mohli přihlásit všichni i z řad obecenstva. Děti se mohly zúčastnit také her o pohár mateřské školy nebo základní školy. Pohár nakonec získala díky žákyním Vanesa Gasmanová a Sabina Rajhelová ZŠ Řezníčkova.

Součástí programu byly dále ukázky canisterapie, ukázky poníků, ukázky sebeobrany a první pomoci, vožení na koních, ukázky strouhání bosých kopyt a poradenství, nafukovací atrakce, atd...

Celý výtěžek ze závodu věnovali pořadatelé organizaci Podané ruce, která napomáhá canisterapií a osobní asistencí handicapovaným dětem a starším lidem.

VÍCE O PROBĚHLÉ AKCI:

V jezdeckém areálu Horses Háj proběhl ve dnech 15.-16.7.2017 VII.ročník charitativních sportovních hobby závodů, které pro děti a soutěžící připravil opět jezdecký klub Moneriko. Letos celou akci zaštítil hejtman Ol. kraje Ladislav Okleštěk a věnoval do hlavní finální soutěže pohár, který vítězce předal osobně zástupce hejtmana Ing. Milan Klimeš..

Sobota 15.7. patřila výhradně drezurním jezdcům pro které jsme připravili drezurní úlohy od stupně "Z" až po stupeň "L". Drezurních úloh se ale nezalekli ani někteří parkurový jezdci a dokonce se i nejednou umístili. Jako první soutěž drezurního dne se jela úloha "Z0". V této zahajovací úloze zvítězila se 66,57% Barbora Ryčovská v sedle Lotreka za JK Horses Háj v konkurenci 14ti dvojic. Další soutěží byla úloha "Z1". V této úloze startovalo 27 dvojic a vítězkou se stala Šwarcová Zuzana v sedle Foresta 9 za Stáj Martin s 66,76%. Další v ředě byla úloha "Z4" v které startovalo 12 dvojic a zvítězila Bednářová Vladana s koněm Dajdou za JK Loštice s 64,40%. Pokračovalo se úlohou DU-A do které nastoupilo 8 dvojic. V této úloze zvítězila Bartl Langerová Lucie s koněm Mozart-H za JK Bludoveček s 65,19%. Hlavní soutěží sobotního dne byla úloha st. "L0" do které nastoupilo 6dvojic a vítězkou se stala Sklenářová Renáta s koněm Ascaro za JO Hájovna Bělkovice – Lašťany s 64,13%.

Neděle 16.7. patřila již čistě skokovým dvojicím a to v hojném počtu startů :)

Neděli jsme zahájili soutěží pro děti i dospělé s to stupňovanou obtížností do 30cm spojenou s kombinovaným parkurem ve kterém se mimo jiné loví i plyšová rybka z vodního příkopu :) Této soutěže se zúčastnilo celkem 30dvojic. Vítěznou dvojicí v kategorii A – děti se stala Bartoňová Tereza s koněm Catany 1 za JK Dianna Sobotovice. Druhou soutěží byla obtížnost do 50cm ve které zvítězila Gieslová Josefa s koněm Luneta 10 za Jezdecký oddíl Šumperk z 29 dvojic. Další v pořadí byla soutěž do 70cm ve které zvítězila Slepicová pavla s koněm Chicco za pořádající klub JK Moneriko z 19 dvojic. Jako další se jel parkur stupně "ZZ" s výškou překážek 80cm a s 27 dvojicemi. V této soutěži zvítězila jezdkyně Havlíčková Radka s koněm Lady Polanka za TJ Omega Sobotín. Dále jsme pokračovali parkurem stupně "ZM" s výškou překážek 90cm a v tomto parkuru se nejlépe dařilo Barboře Ryčovské v sedle Novely za JK Horses Háj z 21 dvojic. V hlavní soutěži nedělních závodů a zároveň finální soutěže se zúčastnilo 18dvojic a po napínavém boji zvítězila Lenka Vachutková s koněm Dárek za JK Horses Háj.

Charitativní akce bývá vždy spojena s dětským dnem, který byl ve znamení olympijských her. Děti měly možnost sledovat opravdu velkou škálu jezdeckých disciplín a zúčastnit se olympijských her o pohár MŠ nebo ZŠ, který vyhrála nakonec ZŠ Řezníčkova díky žákyním Vanesa Gasmanová a Sabina Rajhelová. Děti se mohly zúčastnit parkuru se svými psy a canicrossu. Vítězkou parkuru se psy a canicrossu za katekorii děti se stala Marie Strašilová. Obě tyto disciplíny měli opravdu velký úspěch. Děti si mohly také zaskákat na nafukovacích atrakcích, shlédnout různé ukázky jako např. Ukázku s poníky, ukázku sebeobrany, první pomoci (simulace autonehody), ukázky Canisterapie, mohly si zařádit v hasičské pěně atd. Celý výtěžek byl věnován organizaci Podané ruce, která napomáhá canisterapií a osobní asistencí handicapovaným lidem. Čítali jsme přes 200 startů. Počasí v sobotu nebylo zrovna úplně ideální, ale celkem nám to vzhledem k upršenému období ještě vyšlo dobře. V neděli už bylo opravdu pěkně a všichni si závody užili naplno.

Oficiální poděkování od organizace "Podané ruce", které patří Vám všem, kteří jste se jakkoliv na akci podíleli a všem, kteří se jí zúčastnili a přispěli tak jak dobrovolným vstupným tak startovným v soutěžích. Vážíme si Vás všech, jen díky Vám můžeme pomáhat této organizaci a jen díky Vám vykouzlíme spoustě handicapovaných dětí úsměv na tváři. Děkujeme ještě jednou manželům Vachutkovým za propůjčení skvělého jezdeckého areálu, děkuji také především celému týmu lidiček, kteří se po celý víkend nezištně na akci podíleli a děkuji Vám všem, kteří jste se této akce zúčastnili. :)

ZA CELÝ TÝM JK MONERIKO

S pozdravem Doleželová Linda

KLIKNI NA FOTKU PRO ODKAZ NA PODĚKOVÁNÍ OD PODANÝCH RUKOU :)